BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, April 10, 2012
Novel : Kampung Girl - Umi Kalsom

Novel ini menduduki no 1 Carta Bestseller di POPULAR - Rujukan Akhbar Berita Harian 24 Februari 2012

PERKAHWINAN diaturkan oleh keluarga? Ashraf langsung tidak menyangka! Lebih memeningkan kepala, apabila dia mengetahui nama calon yang disebutkan oleh mummynya, Puan Mazlin. Ainnur! Si budak kampung itu?! Tidak mungkin.

“Orang tak nak kahwin dengan budak kampung tu… mummy jangan paksa Ash!” - Ashraf Khairi.

“Ain akan kahwin dengan abang Ash!” - Ainnur.

Dan jawapan itu cukup untuk membuatkan Ashraf kehilangan kata.

Bergaduh mulut? Itu merupakan perkara biasa bagi Ashraf jika Ainnur ada di depan mata. Pasti ada sahaja perkara yang hendak diperbalahkan.

“Dekat kampung kau tu dah pupus populasi lelaki ke sampai kau kena ke bandar nak cari calon suami?” - Ashraf Khairi.

Dan nada yang sinis itu cukup untuk membuatkan Ainnur naik darah.

Benarlah kata orang, kerana pulut santan binasa… kerana mulut? Jerat terkena diri pemangsa. Rancangan untuk menolak diri Ainnur merupakan titik tolak yang ‘menjahanamkan’ diri Ashraf.

“Ash nak ajak dia beli cincin tunang.” - Ashraf Khairi.

Lain yang dirancang, lain pula jadinya. Pertunangan yang diaturkan merupakan titik yang mengikat diri Ashraf dan Ainnur. Tapi siapa sangka, tarikh pernikahan yang semakin hampir mencemaskan Ainnur dek kerana ada ‘rahsia’ yang disimpan kemas daripada pengetahuan Ashraf. Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga. Itulah keadaan Ainnur di saat terpaksa menghadapi kemarahan Ashraf yang sememangnya sentiasa suka memarahi dirinya.

“And what have you been thinking, doing such thing to me? Nak bagi aku nampak macam orang bodoh…” - Ashraf Khairi.

Kelu lidah Ainnur tidak mampu hendak menjawab. Terkantoi Ainnur dengan helahnya. Kesudahannya… Adakah Ashraf makin membenci? Adakah Ainnur menjauhkan diri? Tidak akan bertemukah dua hati ini? Akan wujudkah satu saat itu, di mana lelaki bandar ini jatuh hati dengan kampung girl yang dibenci?






Judul : Kampung Girl
Penulis : Umi Kalsom
Penerbit : Karyaseni
Semenanjung : RM21
Sabah/Sarawak : RM24

posted by Penulisan2u @ 9:00 PG   288 comments

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
Rabu, Mei 18, 2011
TERLANJUR MENCINTAIMU - Syamnuriezmil


Cinta itu mudah datang kepada sesiapa yang bersedia menerima cinta

Johan Iskandar mempunyai dua sebab mengapa dia terpaksa mengahwini Tengku Hanis Zulaikha. Satu, sebab wasiat Tok Din, satu lagi sebab Izhar, ayahnya. Tercetus satu perasaan di antara dia dan Tengku Hanis. Sudah terlanjur mencintai isteri paksaannya, apakah Tengku Hanis menerima Johan setelah mendapat tahu sebab utama Johan mengahwininya?

Johan Iskandar : "Tahu tak kenapa perasaan itu tidak ada? Kerana Johan Iskandar sudah jatuh cinta dengan Tengku Hanis Zulaikha, tak ada... dan tak akan ada wanita lain di hati Johan Iskandar selain Tengku Hanis Zulaikha!"

Tengku Hanis terpaksa menerima keputusan wasiat itu kerana takut keluarganya merempat. Dia mulanya tidak mencintai Johan disebabkan rasa takut yang mendalam, takut ditinggalkan. Tetapi di dalam diam, dia sudah terlanjur mencintai Johan. Adakah Tengku Hanis akan rela membuka sepenuh pintu hatinya kepada Johan Iskandar?

Tengku Hanis Zulaikha : "Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu!"

Wasiat Tok Din mempunyai 'due-date', adakah kedua-dua mereka berjaya memenuhi wasiat itu sebelum tamat tempohnya?


"Ini mesti nak mengusik abang kan? Muka jahat tu.. abang tahu!" Johan meletakkan tangannya ke bahu Tengku Hanis.
Tengku Hanis tergelak-gelak.

"Itulah Cik Intan yang memikat hati Encik Johan selama ni ya."

"Salahlah... Cik Intan yang terpikat dengan Encik Johan!"

"Perasaan lah abang ni! Manis orangnya..."

"Memanglah, taste suami Ika ni semua yang hebat-hebat! Tengok oranglah..." Johan mendabik dada.

"Apa perasaan bila abang terjumpa dengan dia? Jawab betul-betul, tak mau main-main" tanya Tengku Hanis serius.

"Seronok."

"Hah! Seronok?" Tengku Hanis memukul peha Johan. Johan mengaduh sakit.

"Ye lah seronoklah jumpa kawan lama. Takkan nak menangis pula macam orang tu!" Johan mengusik isterinya.

Judul : Terlanjur Mencintaimu
Penulis : Syamnuriezmil
Semenanjung : RM 18
Sabah / Sarawak : RM21

Untuk pembelian online layari di www.karyaseni.my

Novel TERLANJUR MENCINTAIMU No 1 Carta Bestseller / Terlaris di POPULAR. Rujukan surat khabar BERITA HARIAN - Bahagian Sastera - Jumaat - 8/4/2011

Novel TERLANJUR MENCINTAIMU No 2 Carta Bestseller / Terlaris di POPULAR. Rujukan surat khabar Harian METRO - Jumaat - 29/4/2011
posted by Penulisan2u @ 7:13 PTG   42 comments

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
Isnin, April 04, 2011
PELUKAN CINTA - Amisha Dania



Jalan Cerita Novel 90% adalah dari kisah benar

Armand Danial dan Zulaika Husna, nama yang cukup sepadan bila diganding bersama apatah lagi apabila berjalan berduaan, ketinggian mereka, ketampanan Armand Danial dan kejelitaan Zulaika Husna berjaya membuatkan rakanrakan sekeliing bersetuju mer...eka memang patut dijodohkan. Perjalanan percintaan mereka tidak banyak rintangan kerana perhubungan mereka di bawah restu keluarga Zulaika Husna yang sangat luhur hatinya. Tetapi, mana mungkin sesuatu perhubungan tidak dilanda badai, ketegasan dan desakan Datin Rozni, mummy Armand Danial memyebabkan hubungan murni pasangan ini menemui penghujungnya.

Armand Danial telah berkahwin dengan sepupunya, Asilah yang juga seorang yang cantik rupawan. Zulaika Husna yang reda dengan apa yang terjadi telah membawa diri jauh ke negeri pantai timur untuk mengubat hati yang lara. Sepeninggalannya, Armand Danial sudah mempunyai seorang anak yang diberi nama, Aliff Danial.

Adalah itu yang dinamakan cinta sejati? Adakah Armand Danial sudah melupakan kesetiaannya pada cinta Zulaika Husna? Bahagiakah Armand Danial bersama keluarga baharunya itu? Segala-galanya pasti terjawab dalam Pelukan Cinta.


Judul : Pelukan Cinta
Penulis : Amisha Dania
Penerbit : Kaki Novel
Semenanjung : RM17
Sabah / Sarawak : RM20

( Sedutan Di Dalam Novel PELUKAN CINTA - ( Muka surat 143 - 144 )

Armand menggenggam kedua-dua belah tangan Zulaika. Matanya merenung tajam wajah kesayangannya itu.

" Sayang, dengarlah cakap abang ni…sayang kena faham. Abang tak boleh hidup tanpa sayang, kita kahwin ye sayang?" Armand meminta persetujuan Zulaika.

" Abang, janganlah macam ni. Abang pun kena faham, kita ni hanya mampu merancang, yang menentukan jodoh kita ialah Allah. Mungkin kita tak ada jodoh abang. Ika tak marah pada abang. Percayalah." Zulaika cuba memujuk Armand.

" Ika, please Ika. Mati abang macam ni.." Airmata Armand mula bergenang.

" Abang ni kenapa?? Tak kan serapuh ni iman abang. Abang kena kuat. Kuat untuk Ika, kuat untuk abang sendiri. Ika memang sayang sangat pada abang, tapi Ika tak berdaya abang. Abang pun kena faham keadaan Ika." Sebak suara Zulaika. Sukarnya untuk memahamkan Armand.

"Papa…nikahkan kami papa. Man tak boleh tak ada Ika papa. Tolonglah Man papa." Armand merayu kepada Tan Seri Zainal.
Tan Seri Zainal bangun dari kerusi yang didudukinya. Dia menghampiri Armand dan Zulaika. Ditariknya Armand ke dalam pelukannya. Tangannya mengusap-usap bahu Armand.

"Armand, papa tidak pernah menghalang hubungan Armand dan Ika. Sejak pertama kali papa jumpa Man, papa suka pada Man. Kalau memang ada jodoh Man dan Ika, Man percayalah..Man akan ditemukan semula dengan Ika. Tidak hari ini, mungkin esok-esok. Tetapi kalau dah memang tiada jodoh kalian, macam mana sayang sekali pun, hubungan tu tak akan menjadi. Man anak papa dunia dan akhirat, ingat tu. Jangan segan. Ada apa-apa masalah, Man tahu di mana nak cari papa." Panjang lebar Tan Seri Zainal menasihati Armand Danial. Armand menangis tanpa segan silu. Zulaika juga begitu.

Reda tangisannya, Armand melepaskan pelukannya. Dia menapak menuju kearah along Zikri. Memeluk kemas along Zikri.

"Sabar Man. Betul kata papa, ‘if she’s mean to be yours, she’ll come to you, by hook or by crook. Think good of her, she’s yours forever." Along Zikri juga menepuk-nepuk bahu Armand.
posted by Penulisan2u @ 7:08 PTG   59 comments

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
Sabtu, September 04, 2010
Penulisan2u di surat khabar KOSMO



Hab novelis moden

Oleh NADZARUL AMIR ZAINAL AZAM
amir.azam@kosmo.com.my

WAN MOHD. MUZRI merintis kepada penghasilan www.penulisan.2u.blogspot.com.

PENGHASILAN sesebuah novel yang bermutu tinggi dan mampu menarik peminat bukan perkara mudah untuk dilakukan jika tidak diiringi dengan sokongan daripada pelbagai pihak.

Oleh kerana itu penghasilan karya kreatif seperti novel memerlukan perbelanjaan yang tinggi dan platform efektif untuk mempromosikan hasil karya itu agar dikenali ramai.

Senario itu kadangkala memadamkan usaha novelis baru untuk bersama-sama berkarya mewarnai persada seni tanah air yang sememangnya memerlukan bakat-bakat baru dalam menghasilkan karya bermutu tinggi.

Bagaimanapun, kewujudan laman blog www.penulisan2u.blogspot.com berjaya memberi nafas baru kepada novelis-novelis muda dalam mengembangkan bakat penulisan mereka melalui alam maya.

Pengasas blog tersebut, Wan Mohd. Muzri Ramli, berkata, blog berkenaan dibangunkan pada awal tahun 2006 kerana minat mendalamnya terhadap penulisan kreatif selain ingin berkongsi bersama orang ramai hasil karya yang dihasilkan.

Peminat luar negara

"Menariknya blog berkenaan bukan sahaja mendapat tempat dalam kalangan penulis dan pembaca novel tempatan malah dari negara luar seperti Brunei, Singapura serta Indonesia.

"Lebih membanggakan, laman blog yang dikunjungi sekitar 10,000 hingga 20,000 pengunjung setiap hari ini pernah dilamar beberapa syarikat penerbitan untuk menjalinkan kerjasama membukukan hasil karya penulisnya," katanya ketika ditemui Kosmo!.

Wan Mohd. Muzri menambah, disebabkan sambutan menggalakkan ‘Penulisan2u’ terpaksa dinaik taraf menggunakan domain dan hosting berbayar melalui alamat www.penulisan2u.my

dan juga www.penulisan2u.com.my.

"Penulisan2u ingin memberi ruang dan peluang kepada penulis khususnya yang baru dalam bidang kreatif untuk bersama-sama berkarya serta mengumpulkan peminat novel melalui satu hab penulisan.

"Setakat ini, Penulisan2u mempunyai kira-kira 300 hingga 500 penulis dan ia semakin bertambah saban hari," katanya.

Ujar lelaki itu lagi, penggiat seni yang ingin berkarya ataupun membaca dalam laman web itu tidak dikenakan sebarang bayaran.

Katanya, mereka juga tidak perlu mendaftar ataupun memasukkan kata laluan untuk membaca. Ia lebih mudah dan mesra pengguna malah, semua hasil karya dapat dibaca dengan mudah serta pantas.

"Sehingga kini, sudah beberapa novel dipasarkan dan ia mendapat sambutan amat menggalakkan dalam kalangan peminat novel tempatan," katanya.
posted by Penulisan2u @ 7:55 PG   5 comments

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
Rabu, Julai 21, 2010
Novel Bersiri Terbaru 19 Julai 2010


Menarik untuk anda pada hari ini 19 Julai 2010. 25 Novel Bersiri untuk bacaan Anda. Tinggalkan komen pada setiap hasil karya penulis. Komen dan ulasan yang membangun akan memperbaiki penulisan dan seterusnya menaikkan semangat penulis untuk terus menghasilkan karya yang bermutu dan menarik.


  • Setangkai Cinta Di Hati 2
  • Cinta Si Tukang Kasut 2
  • Reunion 2
  • Bukan Bibik Biasa 2
  • M.a.i.d 2
  • Apa Kata Hati 1
  • Akulah Rockstar 1
  • Selagi Ada Rindu 1
  • Simbiosis Cinta Dihati Wawa 1
  • Rantai Hati 1
  • T Pandemik 1
  • Kasih Yang Aku Cari 1
  • Jika Itu Takdirmu 1
  • Ku Tahu Cinta 1
  • Cintaku Di Sekolah 1
  • 4 Hati 2 Jiwa 1
  • Seharum Rindu Seindah Iman 1
  • Ais Pau Kacang 1
  • Aku Seorang Designer 1
  • Tahajud Cinta 1
  • Akukah Juwita 1
  • Diciptakan kau Seorang Perempuan 1
  • Oh My 1
  • Cinta Ini Bukan Untukmu 1
  • Kalimah Cinta 1


  • Klik Pada tajuk di atas untuk membaca novel terbaru pada hari ini
    posted by Penulisan2u @ 7:42 PG   139 comments

    Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda

     

     NOVEL TERBARU DI PASARAN

     

     

    "Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

    "Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

    Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

    Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

    Tajuk: Prince Charming
    Penulis: Ratu Bulan
    Terbitan: Fajar Pakeer

    Harga: RM19.90
    Ulasan:

     


     

    NOVEL HANGAT DIPASARAN

     

     

    Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

    Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

    Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

    Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

     

    Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
     

    Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
    Penulis: Ana Sofiya
    Terbitan: Fajar Pakeer

    Harga: RM22.90
    Ulasan:

     


           Karyaseni

    www.karyaseni.my
    www.karyaseni.com.my
           Menarik Klik Dibawah
        50 Karya Terbaru

      Info Karya Terkini

          Baca Karya Pilihan

      Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

     

      Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

     

      Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

     

      Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

     

      Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

     

      Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

     

      Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

     

      Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

     

      Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

     

     

    klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

     

          Iklaneka

     

    125 

     

     

     

     

     

    Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

          Tarikh Karya

     

    Ikuti blog ini | Follow this blog

          Berita Hangat

    Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

     

      Biarlah YM Berbicara

      Baju Pengantin Mak Andam

      Siapakah Di hatiku

      Hot Gimmick

      Pergilah Air Mata

      Sepupuku Suamiku

      Hadirmu Takdirku

      Cermin

      Tak Mungkin Kuhindar

      Bini Aku Tomboy Ke?

      Jodoh Atau Cinta

      Prince Charming

      AD + IZ 

     

    Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

          Ingin Hadiah?

    PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

     

    UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

     

    UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

    2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

     

          Bilik Sembang

    Info
    TAG

    koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

    UCAPAN

    1/1/2009:
    Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

    KATA HIKMAH

    1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

    2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

    3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

    4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

    5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

    6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

    7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

    8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

    9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

    9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

    10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

    11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


    TAG

    koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

    Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
    www.kerjaya.net
          Chit-Chat Corner

    online
         Rakan Niaga

    Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

    Rahsia penjimatan elektrik

    117 Idea Bisnes Luar Biasa

    Webhosting Terbaik Malaysia

    Video Tutorial Bisnes Internet

    Peluang Bisnes SMS

    Google Adsense jana Duit

    Rahsia perniagaan digital

    Business Internet

    Cara Format PC

    Perkakasan membina website

    Cara membina Blog wordpress

    Buat Duit dengan Ebook

    Rahsia sistem merekrut MLM

    Menjana pendapatan di EBAY

    Tingkatkan Traffik ke website

    Tiada duit untuk kahwin?

    Rahsia Bisnes di Internet

    Panduan asas membina blog

    Jana wang dgn unit trust

    Belajar design grafik

    Bengkel website

    10 Model Bisnes internet

    Pakej bisnes internet

    Belajar HTML website

    Rahsia teknik bisnes di EBAY

          Novel pilihan

    sinopsis klik pada gambar

       Diari Penulis

        • Aisya Sofea

        • Anis Ayuni

        • Bikash Nur Idris

        • Damya Hanna

        • Dhiya Zafira

        • Eny Ryhanna

        • Salina ibrahim

        Dina Najat

        • Ahadiat Akashah

        • Norhayati Berahim

        • Aina Emir

        • Hafirda Afiela

        • Hani Fazuha

        • Dewi Sukma

        • Sri Diah

        • Zn Isa

        • Lily Suraini

        • Lily Haslina

        • Nia Azalea

        • Rose Harissa

        • Norzailina Nordin

        • Aleya Aneesa

        • Liza Zahira

        • Ida Nardiel

        • Eka fahara

        Syima Syawal

        • Meen Zulaikha

        • Rose harissa

        • Aleya Aneesa

        • Lynn Dayana

        • Mersik Romoyu

             Ingin Menjadi Penulis?

    Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

    Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

    KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

    NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
     ( klik disini )

    Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

     

    Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

       Ahli Pelawat
          Novel Di Pasaran

    Kenangan Terindah - Hezzy Azra

    Serasi di hati - Nora Ismail

    Nama aku N - Aina Emir

    Bunga Syurga - Anita Aruszi

    Episod cinta luka - Fateen Najwa

    Sandaran kasih - Aini Marisha

    Fitrah kasih - Ilani Mysara

    Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

    Ternyata cinta - Damya Hanna

    Selagi ada dia - Aisya Sofea

    Kembalikan cintaku - Norhayati NB

    Warna hati - Meen Zulaikha

    Seribu kali sayang - Anis Ayuni

    Menanti kasih - Norzailina nordin

    Cahaya - Nura zulaikha

    Dakapan cinta - Eny Ryhanna

    Hanya kita berdua - Aina emir

    Ku Utus Rindu - Intan Arnida

    Usikan rindu - Qaira Qasidah

    Segalanya untukmu - A.Anessa

     

    Dapatkan dikedai berhampiran anda

          Bantuan Carian

    Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

     

          Web & Blog Terbaik

    Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

    Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

    tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

    Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

    Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

    Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

    Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

    Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

    Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

    Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

    Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

    Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

    Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

    Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

          Kata Kunci

    koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

          Malaysia Group